På denne side bringer DANSK BIOTEK nyheder fra medlemmerne, som på denne måde får mulighed for at blive ekstra eksponeret.

Vi modtager derfor gerne pressemeddelelser og andre nyheder. Send dem til Dorte Dannemann, hjælp af denne formular.

03 Mar 2011

135 millioner fra Højteknologifonden

Højteknologifonden giver med en bevilling på 135 millioner kroner grønt lys for to store forskningsprojekter. 15 forskergrupper fra fem universiteter og ti virksomheder deltager og finansierer sammen den anden halvdel af budgettet på i alt 267 millioner kroner.

Det er to omfattende forskningsprojekter, der i dag er skudt i gang.

Det første projekt skal sætte Danmark på verdenskortet med viden om vores genetiske arvemasse. Det sker ved at kortlægge danskernes genetiske arvemasse. Et centralt mål med forskningen er at forebygge kræft ved at udvikle en vaccine. Investeringen er den største i Højteknologifondens historie.

Det andet forskningsprojekt skal i de næste fire år fokusere på at udvikle teknologi, der i fremtiden skal blive til danske produktionsarbejdspladser. Fokus er på områder som vind, bølgekraft, lydsystemer og ventiler med basis i en polymér-teknologi, der kan lave bevægelse om til strøm og strøm om til bevægelse. Målet er et nyt grønt væksteventyr i Danmark.

If you can't find it here or have feedback to our website, please do not hesitate to contact dd@danskbiotek.dk or 28895854

Copyright 2011 Danskbiotek. All rights reserved.