På denne side bringer DANSK BIOTEK nyheder fra medlemmerne, som på denne måde får mulighed for at blive ekstra eksponeret.

Vi modtager derfor gerne pressemeddelelser og andre nyheder. Send dem til Dorte Dannemann, hjælp af denne formular.

24 Jul 2014

Bavarian Nordic i samarbejde om ny cancerimmunterapi

En kombination af det bedste fra Bavarian Nordics vaccineteknologier er udgangspunktet for studier med en helt ny cancerimmunterapi, som Bavarian Nordic netop har påbegyndt i samarbejde med National Cancer Institute (NCI) i USA. Samarbejdet understreger, at Bavarian Nordic er med helt fremme, når det gælder forskning i nye cancerbehandlinger.

I et fase 1 forsøg for patienter med fremskreden cancer er den første patient netop behandlet med den nye immunterapi, MVA-BN® Brachyury. Immunterapien er målrettet mod et særligt protein, brachyury, som er overrepræsenteret i en række forskellige cancersygdomme, og som menes at udgøre en særlig stor risiko for tilbagefald og spredning. Sigtet med behandlingen er, at MVA-BN Brachyury med sine særlige egenskaber kan forhindre en tumor i at brede sig – og derved gøre det enklere at behandle den afgrænsede tumor.

– Netop spredning er jo det, som alle frygter, når man taler om cancer. Så hvis det kan lykkes at hindre spredning, har man mulighed for at behandle lokalt omkring tumoren, og det vil potentielt kunne forandre behandlingsformerne for en række cancersygdomme i fremtiden, siger administrerende direktør Paul Chaplin, Bavarian Nordic.

Paul Chaplin understreger, at man er i det helt tidlige arbejde med behandlingen. Men såfremt resultaterne bliver positive, så kommer man et skridt nærmere en behandling med immunterapi på et område, hvor dette ikke hidtil har været muligt. Behandlingen vil da være aktuel for patienter med blandt andet lunge-, bryst-, æggestok,- tyktarms- og bugspytkirtelcancer, hvor brachyury proteinet ofte er overrepræsenteret.

Studiet med MVA-BN Brachyury finansieres af NCI, som allerede samarbejder med Bavarian Nordic i udviklingen af flere andre cancerimmunterapier – herunder immunterapien PROSTVAC®, som er i de endelige fase 3 forsøg i patienter med prostatacancer.

– Det nye samarbejde er en understregning af, at vi er helt i front, når NCI vælger samarbejdspartnere. Vi er utrolig stolte af den position, for der er tale om verdens førende forum for cancerforskning, så perspektivet er utrolig spændende for en virksomhed som Bavarian Nordic. At studiet med MVA-BN Brachyury så baserer sig på det bedste fra vores vaccineteknologier bag koppevaccinen IMVAMUNE og prostatacancervaccinen PROSTVAC, er blot et ekstra plus, siger Paul Chaplin.

Kontakt
Ole Larsen, Executive Vice President & CFO. Telefon +45 40 84 28 37
Rolf Sass Sørensen, Vice President Investor Relations. Telefon +45 61 77 47 43

Om Bavarian Nordic
Bavarian Nordic er et internationalt biotekselskab, der udvikler og producerer cancerimmunterapier og vacciner til forebyggelse af infektionssygdomme. Selskabets førende udviklingsprogrammer er PROSTVAC®, en immunterapikandidat til behandling af fremskreden prostatacancer, som er i afsluttende klinisk fase 3 udvikling og IMVAMUNE®, en ikke-replikerbar koppevaccine, der udvikles og leveres til det amerikanske nationale beredskabslager under en kontrakt med de amerikanske myndigheder. IMVAMUNE er godkendt i Canada samt i den Europæiske Union under navnet IMVANEX®. For yderligere information, besøg www.bavarian-nordic.com.

If you can't find it here or have feedback to our website, please do not hesitate to contact dd@danskbiotek.dk or +45 5150 0560

Copyright 2014 Danskbiotek. All rights reserved.