På denne side bringer DANSK BIOTEK nyheder fra medlemmerne, som på denne måde får mulighed for at blive ekstra eksponeret.

Vi modtager derfor gerne pressemeddelelser og andre nyheder. Send dem til Dorte Dannemann, hjælp af denne formular.

16 Aug 2012

Biotekindustriens betydning for sundhed og velstand kræver øget politisk bevågenhed

DANSK BIOTEKs formand Martin Bonde skriver i dag på Altinget/Sundhed:

Det er i biotekindustrien, at fremtidens medicinske behandlingsmuligheder bliver skabt, og det er biotekindustrien, der skaber fremtidens grønne, miljørigtige løsninger. Danmark har, med firmaer som NovoNordisk, ALK, LEO Pharma og Lundbeck, farmaceutiske virksomheder i verdensklasse. Eksporten af lægemidler nåede i 2011 næsten 60 mia. kr., hvilket gør medicinalbranchen til Danmarks største eksportør. Vi er desuden verdens førende producent af industrielle enzymer, anført af Novozymes og Danisco (nu Dupont). Også de små biotekselskaber kan være med: I 2005 var omsætningen i biotekvirksomheder med under 200 ansatte på 800 mio. kr. – et tal der steg til næsten 5 mia. kr. i 2010! Bliver det incitament og den begejstring, der ligger i de innovative biotekvirksomheder, gødet og næret, vil Danmark fortsat kunne spille en fremtrædende rolle nationalt og globalt, når det drejer sig om at sikre sundhed og vækst og velstand.

Læs hele indlægget på Altinget eller download PDF under dokumenter.

If you can't find it here or have feedback to our website, please do not hesitate to contact dd@danskbiotek.dk or 28895854

Copyright 2012 Danskbiotek. All rights reserved.