På denne side bringer DANSK BIOTEK nyheder fra medlemmerne, som på denne måde får mulighed for at blive ekstra eksponeret.

Vi modtager derfor gerne pressemeddelelser og andre nyheder. Send dem til Dorte Dannemann, hjælp af denne formular.

18 Nov 2015

Genmabs daratumumab godkendt af FDA

MedWatch rapporterer:

Det danske biotekselskab Genmab og topchef Jan van de Winkel kan mandag aften meddele markedet, at selskabets helt store håb – lægemidlet daratumumab er blevet godkendt til det amerikanske marked af FDA.

Lægemidlet, der får det kommercielle navn Darzalex, er således blevet godkendt til behandling af patienter med multipel myelomatose, knoglemarvskræft, der har fået minimum tre tidligere former for behandling.

Med godkendelsen kommer der også en milepælsbetaling fra partneren Janssen på 45 mio. dollars (313 mio. kr.), og dette medfører selvsagt en opjustering til helårsforventningen fra Genmab. Derudover følger der dog forventeligt langt større summer til det danske selskab.

Darzalex/daratumumab er et samarbejde mellem Genmab og Janssen, der er ejet af amerikanske Johnson & Johnson. I første omgang er Genmab sikret 12 pct. af salget, men procentdelen kan stige gradvist til 20 pct. Hvis forventningerne til salget holder stik, vil aftalen sikre det danske biotekselskab en årlig omsætning på omkring en milliard kroner.

If you can't find it here or have feedback to our website, please do not hesitate to contact dd@danskbiotek.dk or +45 5150 0560

Copyright 2015 Danskbiotek. All rights reserved.