På denne side bringer DANSK BIOTEK nyheder fra medlemmerne, som på denne måde får mulighed for at blive ekstra eksponeret.

Vi modtager derfor gerne pressemeddelelser og andre nyheder. Send dem til Dorte Dannemann, hjælp af denne formular.

10 Dec 2015

Innovationsfondens midler til life science er halveret på fire år

MedWatch rapporterer idag…

Innovationsfonden har i år kunnet uddele 161 mio. kr. til store projekter indenfor biotek, medico og sundhed. Umiddelbart en pæn slat, men faktisk er der tale om kun lige lidt under halvdelen af, hvad der blev uddelt i 2010, hvor beløbet lød på 325 mio. kr. Dengang blev midlerne i fællesskab administreret af Det Strategiske Forskningsråd, Rådet for Teknologi og Innovation og Højteknologifonden, der sidste år blev lagt sammen i Innovationsfonden, hvor det samlede budget er faldet fra 2,1 mia. kr. til 1,6 mia. kr. på de fire år.

”Det er en politisk prioritering, der er svær at forstå,” sagde Innovationsfondens direktør Peter Høngaard Andersen ved onsdagens morgenmøde hos MedWatch.

Life science-området er et ud af de seks områder, som Innovationsfonden investerer i, hvor det har været nødvendigt at prioritere hårdt, fordi der ifølge direktøren er ”rigtigt rigtigt mange gode ansøgninger”. Og desværre ser det ikke bedre ud næste år, hvor Innovationsfonden står til at blive beskåret med 20 pct..

If you can't find it here or have feedback to our website, please do not hesitate to contact dd@danskbiotek.dk or +45 5150 0560

Copyright 2015 Danskbiotek. All rights reserved.