På denne side bringer DANSK BIOTEK nyheder fra medlemmerne, som på denne måde får mulighed for at blive ekstra eksponeret.

Vi modtager derfor gerne pressemeddelelser og andre nyheder. Send dem til Dorte Dannemann, hjælp af denne formular.

08 Jul 2015

Norsk biotekselskab hyrer Martin Bonde

MedWatch skriver idag:

Formand for Dansk Biotek og tidligere direktør i Epitherapeutics, Martin Bonde, har fået nyt job.

Fra den 10. august skal han nemlig være CEO i det norske biotekselskab Vaccibody, der har ambitioner om at udvikle næste generation af vacciner og immunterapier. Han skulle dermed ikke gå længe uden job, siden Epitherapeutics i maj blev solgt til amerikanske Gilead for 444 mio. kr.
”Jeg var så heldig at blive kontaktet af Vaccibody, og det viste sig at passe rigtig godt til det, jeg kunne tænke mig; nemlig at bruge nogle af de erfaringer, jeg har opbygget og tror, jeg er god til. Jeg har et stort netværk ind i farmavirksomhederne og blandt venturekapitalister. Det vil jeg gerne bruge igen,” siger Martin Bonde til MedWatch.

Kæmpe potentiale
Vaccibody er et lille firma fra Oslo med fem ansatte. Firmaet har været i gang i et stykke tid, og det stof, der er kommet længst, er en vaccine mod livmoderhalskræft på patienter, hvor man finder forstadier på sygdommen – og de allerede kendte vacciner derfor ikke virker.
Den kandidat skal nu afprøves på mennesker i et studie, der efter planen starter i løbet af tredje kvartal. Derefter kan der gå op til halvandet år, før de ved, om det virker.

Hvordan er potentialet i Vaccibody kontra Epitherapeutics?
”Jeg tror, der er mindst lige så stort potentiale i det her. Den første sygdom, vi er gået efter, er forstadiet til livmoderhalskræft. Men der er jo også andre meget store muligheder inden for andre dele af kræftbehandling. Man skal jo altid vise, at det virker, men der er et kæmpe potentiale i den her teknologi, det er der ingen tvivl om. ”

Mange muligheder
Martin Bonde og familien bliver boende i Danmark, og så skal han efter planen være i Norge tre dage om ugen. I det nye job vejede det tungt, at han kunne fortsætte ad den sti, som han har været på i de seneste 20 år: At interagere med farmaselskaber og rejse venturekapital.

Hvad havde du af andre muligheder?
”Det var mange gode muligheder denne gang. Sidste gang, jeg var imellem jobs, var i slutningen af 2008 efter finanskrisen, og der var ikke mange muligheder. Denne gang var der omkring 8-10 mere eller mindre seriøse henvendelser fra forskellige firmaer i både Danmark, England, Schweiz og Sverige,” siger han og tilføjer:
”Jeg tager det som et udtryk for, at det har været gode tider i 2013-2014 for biotek. Der er mange i branchen, som har tjent penge, og der er en stor vilje til at starte ting op. Og så hjælper det nok også at komme fra et firma, der har haft succes.”

Du har ikke overvejet at søge mod noget stort og etableret?
”Ikke rigtigt. Jeg tror måske heller ikke, at de erfaringer, man optræner i et lille firma, altid er kompatible med det, man skal i et stort firma. Jeg er ikke sikker på, at de har lyst til at ansætte en som mig, og jeg er heller ikke sikker på, at jeg ville passe så godt ind i et stort firma,” siger Martin Bonde.

If you can't find it here or have feedback to our website, please do not hesitate to contact dd@danskbiotek.dk or 28895854

Copyright 2015 Danskbiotek. All rights reserved.