På denne side bringer DANSK BIOTEK nyheder fra medlemmerne, som på denne måde får mulighed for at blive ekstra eksponeret.

Vi modtager derfor gerne pressemeddelelser og andre nyheder. Send dem til Dorte Dannemann, hjælp af denne formular.

16 Aug 2016

Ny aftale gavner Bavarian Nordics kommende forsøg med ny behandling af lungekræft

KØBENHAVN, Danmark – 15. august 2016 – I løbet af kort tid vil det danske vaccineselskab Bavarian Nordic påbegynde forsøg med en ny kombinationsbehandling af lungekræft, som skal forbedre effekten af den allerede kendte immunterapi Opdivo og komme en større andel af patienter med lungekræft til gode.

Studiet har til formål at undersøge, om Bavarian Nordics vaccineteknologi CV301, som præklinisk har vist særdeles lovende resultater i kombinationsstudier mod andre kræftformer, kan øge effekten af immunterapien Opdivo fra et af verdens førende medicinalselskaber Bristol-Myers Squibb (BMS). Bavarian Nordic kører studiet, som vil omfatte omkring 160 patienter.

Opdivo hører til blandt de allermest moderne og avancerede kræftbehandlinger kaldet checkpoint-inhibitorer, som forenklet forklaret virker ved at få immunsystemet til at slippe bremsen på sig selv og få det til at bekæmpe kræftcellerne. Bavarian Nordics CV301 virker ved at kreere en immunrespons så immunforsvaret kan genkende kræftcellerne. Så i kombination sætter behandlingen altså ind på to fronter.

Opdivo er godkendt til behandling af flere kræftformer i både Europa og USA – herunder modermærke- og lungekræft. Det har nu banet vejen for, at Bavarian Nordic kan inddrage Opdivo i et kombinationsstudie med CV301.

– Vi og BMS tror på, at kombinationen af de to midler kan vise sig særdeles stærk. Derfor er vi meget glade for at have indgået endnu en aftale med verdens førende medicinalfirma på dette område. Det betyder konkret, at vi modtager klinisk materiale til studiet i form af Opdivo fra BMS, hvilket reducerer omkostningerne til studiet væsentligt i forhold til, at vi selv skulle have købt det, siger finansdirektør i Bavarian Nordic, Ole Larsen.

Han håber, at Bavarian Nordic på længere sigt kan være med til at sikre endnu flere patienter succes med de nye behandlingsformer.

– I dag virker behandling med checkpoint-inhibitorer på cirka én ud af fem patienter, og for dem, der responderer på behandlingen, er resultaterne meget opløftende. Vi håber, at vi, ved at sætte ind med vores behandling i kombination med eksempelvis Opdivo, kan være med til at sikre, at flere patienter får succes i behandlingen, siger han.

Bavarian Nordic har allerede et tæt samarbejde med BMS. I 2015 indgik selskaberne en aftale om videreudvikling og markedsføring af Bavarian Nordics cancervaccine PROSTVAC, som har en potentiel værdi af 6.5 mia. kroner for Bavarian Nordic.

Kontakt
Ole Larsen, Finansdirektør, Tlf. +45 40 84 28 37

Om Bavarian Nordic
Bavarian Nordic er et fuldt integreret biotekselskab, der er fokuseret på udvikling, produktion og kommercialisering af cancer-immunterapier og vacciner mod infektionssygdomme baseret på selskabets virale vaccineplatform. Gennem mangeårige samarbejder, herunder med den amerikanske regering, har Bavarian Nordic udviklet en portefølje af vacciner mod infektionssygdomme, inklusive den ikke-replikerende koppevaccine IMVAMUNE®, der lagerføres til anvendelse i nødsituationer af den amerikanske stat samt andre regeringer. Vaccinen er godkendt i EU (under handelsnavnet IMVANEX®) samt i Canada. I partnerskab med Janssen udvikler Bavarian Nordic en ebola-vaccine, som er blevet fremskyndet af sundhedsmyndigheder verden over, og en vaccine til beskyttelse mod og behandling af HPV. Bavarian Nordic har desuden i samarbejde med National Cancer Institute udviklet en portefølje af aktive cancerimmunterapier, herunder PROSTVAC®, der er i fase 3 klinisk udvikling til behandling af fremskreden prostatacancer. Selskabet har indgået aftale med Bristol-Myers Squibb om potentiel kommercialisering af PROSTVAC. For yderligere information besøg www.bavarian-nordic.com eller følg os på Twitter @bavariannordic.

If you can't find it here or have feedback to our website, please do not hesitate to contact dd@danskbiotek.dk or +45 5150 0560

Copyright 2016 Danskbiotek. All rights reserved.