På denne side bringer DANSK BIOTEK nyheder fra medlemmerne, som på denne måde får mulighed for at blive ekstra eksponeret.

Vi modtager derfor gerne pressemeddelelser og andre nyheder. Send dem til Dorte Dannemann, hjælp af denne formular.

13 Aug 2015

Sunstone ser frem til børsnotering fra porteføljen

MedWatch skrev idag, at med en potentielt 700 mio. dollars stor aftale i hånden er et porteføljeselskab, svenske Alligator Bioscience, nu klar til en børsnotering. Sådan lyder meldingen fra selskabets bestyrelsesformand Peter Benson i kølvandet fra onsdagens licensaftale med Johson & Johnson.

Danske Sunstone Capital, som er næststørste ejer i Alligator Bioscience.

“Vi går nu i gang med at undersøge mulighederne for at børsnotere Alligator. Vi havde tre ting, vi skulle have klaret før, at vi følte, at vi var klar til en notering. Vi ville have vores første kandidat ind i klinikken, og det lykkedes vi med i marts. Vi ville lave en finansieringsrunde på 80 mio. kr., og det lykkedes vi med i maj. Endelig ville vi lave en industriaftale, og den lykkes vi nu med her i august,” siger han til MedWatch og tilføjer:
”Nu har vi sat kryds ved de tre bokse, og derfor går vi videre med de næste skridt i forhold til en børsnotering. Vi har 270 aktionærer i selskabet, og det er af hensyn til dem, at vi gerne vil skabe likviditet i aktien.”

Mens aftalen nu er indgået med J&J, så er hverken stedet eller tidspunktet for børsnoteringen på plads for det svenske selskab. Samtidig betyder en notering næppe en exit for Sunstone Capital, fortæller Peter Benson.

”Vi har ikke afklaret, hvilken børs det i givet fald skal foregå på, men den primære kandidat er selvfølgelig børsen i Stockholm, fordi de fleste aktionærer er svenske, og selskabet er svensk. Derfor hælder det lige nu mod Stockholm. Vi drøfter i øjeblikket tidspunktet for noteringen med vores finansielle rådgivere, men vi mener, at vi er klar til det, og vi har forberedt selskabet til det i et stykke tid. Hvis alt går vel, kan det ske i år,” siger han og tilføjer:

”Selv om Alligators værdi er steget betydeligt, så er en børsnotering sjældent en umiddelbar exit. Vi tror desuden på yderligere værdistigning i selskabet, som har en meget spændende præ-klinisk portefølje.”

If you can't find it here or have feedback to our website, please do not hesitate to contact dd@danskbiotek.dk or +45 5150 0560

Copyright 2015 Danskbiotek. All rights reserved.