På denne side bringer DANSK BIOTEK nyheder fra medlemmerne, som på denne måde får mulighed for at blive ekstra eksponeret.

Vi modtager derfor gerne pressemeddelelser og andre nyheder. Send dem til Dorte Dannemann, hjælp af denne formular.

10 Dec 2013

Unge rebeller afholder REBBLS Venture Cup Challenge 2013

Jens Kringelum, Vinder af REBBLS of the Year Award 2013

“Fremragende event – Det var virkelig inspirerende at møde så mange kvikke mennesker og brainstorme omkring en ny business idé. Jeg tror, mit hold har gode chancer for at vinde Venture Cup i år!” siger Jens Kringelum, Vinder af REBBLS of the Year Award 2013, Medstifter af VenomAb.

I 2012 afholdt REBBLS (Rising Entrepreneurs in BioBusiness and Life Science) den første REBBLS Venture Cup Challenge med stor succes. Deltagerne udtalte den gang, at de havde lært en masse, og at eventet havde faciliteret netværkdannelse i langt stærkere grad end andre en-dags-arrangementer, de havde været til.

I 2012 blev 6 Venture Cup submissions indsendt, 1 Venture Cup finalist fundet, et opstartsfirma (VenomAb IVS) blev til, og 3 PhD projekter blev etablerede (og økonomisk støtte skaffet) på KU og DTU – udelukkende initieret af REBBLS Venture Cup Challenge 2012.

På baggrund af den store succes i 2012, blev REBBLS Venture Cup Challenge med støtte fra Novozymes netop afholdt d. 16. november 2013 for 30 deltagere og, som noget nyt, 7 højt profilerede C-level mentorer fra den danske biotekopstartsscene, der støttede stærkt op om projektet.

I løbet af kun 6 timer skulle deltagerne til REBBLS Venture Cup Challenge danne en gruppe omkring en biotek-, life science- eller Medtech idè og udvikle denne til en vinderidé i Venture Cup. Efter en kort introduktion af REBBLS og Venture Cup, præsenterede Andreas Laustsen (medstifter af REBBLS), hvordan man skriver et godt executive summary til Venture Cup Idea Competition baseret på hans 6 gange deltagelse i Venture Cup.

Dernæst formåede Professor, Head of Department og CEO Ole Thastrup at give eventets deltagere blod på tanden ift. biotekopstart ved at dele ud af sine egne entreprenørskabserfaringer med bl.a. BioImage (nu solgt til Thermo Fischer) og 2cureX.

I forbindelse med eventet blev årets REBBLS of the Year 2013 kåret. Denne pris uddeles hvert år af REBBLS til en ung biotekentreprenør, der har gjort sig særlig bemærket inden for biotekopstart, men som også har været god til give tilbage til biotekmiljøet ved bl.a. at hjælpe med-entreprenører og studerende med deres opstartsprojekter. Valget i år faldt på Jens Kringelum, der er PhD-studerende på DTU, og som ved siden af sit PhD-studie har været med til at starte VenomAb IVS (på baggrund af Jens’ deltagelse i REBBLS Venture Cup Challenge 2012) og har fungeret som CEO for Eir Sciences.

Først til januar vil det blive afgjort hvilke af de 5 indsendte forslag fra REBBLS Venture Cup Challenge 2013, der vil nå finalerne i Venture Cup Idea Competition. Håbet er (udover finalepladser og præmier i Venture Cup), at flere af disse projekter vil fortsætte udviklingen og en dag blive til reelle opstartsfirmaer.

Foto 1: Vinder af REBBLS of the Year Award 2013 Jens Kringelum

Foto 2: Ulrik Sørensen, Julie Serritslev, Martin Frendø-Sørensen og Holti Kellezi voterer.

If you can't find it here or have feedback to our website, please do not hesitate to contact dd@danskbiotek.dk or +45 5150 0560

Copyright 2013 Danskbiotek. All rights reserved.