På denne side bringer DANSK BIOTEK nyheder fra medlemmerne, som på denne måde får mulighed for at blive ekstra eksponeret.

Vi modtager derfor gerne pressemeddelelser og andre nyheder. Send dem til Dorte Dannemann, hjælp af denne formular.

04 Mar 2014

IN2LifeSciences kupon hjalp Bridge Bioresearch lægemiddel videre i udvikling

Bridge Bioresearch og 18 andre danske virksomheder fik glæde af de tre første uddelinger af innovationskuponer fra det europæiske innovationsinitiativ IN2Lifesciences. Det fjerde og sidste IN2Lifesciences opslag blev offentliggjort i starten af februar og deadline for ansøgninger er d. 4. maj 2014.

Initiativet yder støtte til små og mellemstore virksomheder i 8 regioner i Europa. Biopeople er dansk partner i initiativet og formidler støtte til danske virksomheder, der søger om innovationskuponer til at etablere transnationale samarbejder, som kan hjælpe virksomhedernes projekter videre udviklingen.

IN2LifeSciences tilbyder tre typer innovationskuponer, som giver de små virksomheder transnational adgang til organisationer med redskaber, ekspertise eller ressourcer. Kuponerne gør det muligt for virksomhederne at fremskynde den innovation og udvikling, som kan være vital for udviklingen af nye produkter og services inden for life sciences, medicinsk teknologi og sundhedsrelaterede fødevarer. I de første tre uddelinger er der indtil videre uddelt kuponer til 164 projekter, herunder 53 deciderede samarbejdsprojekter (Collaboration), 29 projekter, som giver virksomhederne indblik i markedet (Insight), og 82 projekter, hvor parterne har fået finansieret rejseomkostninger ved et første møde med en potentiel partner (Meet & Greet).

Bridge Bioresearch er en af de 19 danske virksomheder, som ved hjælp af en innovationskupon fra IN2Lifesciences fik bragt udviklingen af et lægemiddel videre i processen på kort tid:

Søren Stenderup, CEO, Bridge Bioresearch, forklarer: “Vi udvikler et molekyle til behandling af Type II diabetes og havde al dokumentationen klar med undtagelse af data vedrørende optagelighed i mennesker. Biotekfirmaet Pharmainformatic fra Tyskland tilbød at hjælpe os, og vi enedes om at søge om en innovationskupon, der kunne finansiere den nødvendige test af vores lægemiddel hos Pharmainformatic. På ganske kort tid har vores udviklingsprojekt taget et skridt fremad til næste skridt, som er det første kliniske forsøg med lægemidlet, der skal starte i 2014.”

Fjerde og sidste opslag udløber 4. maj
Den 1. februar blev det fjerde og sidste opslag vedrørende innovationskuponer fra In2Lifesciences slået op. Små og mellemstore virksomheder får dermed en chance mere for at fremskynde innovation og udvikling! Ansøgningsfristen er 4. maj, 2014!

Om IN2LifeSciences
IN2LifeSciences er finansieret af INTERREG IVB NWE, et finansielt instrument i den europæiske unions samhørighedspolitik, som finansierer projekter, der støtter transnationalt samarbejde. Biopeople er en ud af 8 partnere, heraf 2 franske, to tyske, en belgisk og to hollandske som hver har et budget på 100.000 € til at støtte internationale samarbejdsprojekter for små og mellemstore virksomheder inden for life sciences. I in2lifesciences online database er der en detaljeret beskrivelse af alle deltagende parter i projekterne. http://www.in2lifesciences.eu/database

Der er tre forskellige støttemuligheder:
Samarbejde: € 7.000
Indsigt i markedet: € 4.000
Rejseudgifter: € 500

Kontakt
Sophie Labrosse
Deputy Director
Mobil: 2460 0046
e-mail: SOPHIE(at)biopeople.ku.dk

Biopeople er Danmarks Innovationsnetværk for Biosundhed under ministeriet for forskning og uddannelse. Biopeople skaber mødesteder for private virksomheder og offentlige institutioner. Det gør vi for at øge innovationen og væksten til gavn for Danmark og dansk eksport. Vores kerneydelser er matchmaking, videndeling og innovationsaktiviteter. Vi arbejder nationalt og på tværs af fagskel og de etablerede siloer. Vi har et internationalt udsyn, der skaber samarbejder på tværs af landegrænser og bidrager med viden, som styrker innovationen.

If you can't find it here or have feedback to our website, please do not hesitate to contact dd@danskbiotek.dk or +45 5150 0560

Copyright 2014 Danskbiotek. All rights reserved.