På denne side bringer DANSK BIOTEK nyheder fra medlemmerne, som på denne måde får mulighed for at blive ekstra eksponeret.

Vi modtager derfor gerne pressemeddelelser og andre nyheder. Send dem til Dorte Dannemann, hjælp af denne formular.

19 Sep 2012

Mer’ fokus på kliniske forsøg

Der skal mere fokus på kliniske forsøg siger formand for Dansk Biotek, Martin Bonde på Altinget Sundhed i dag d. 19.9.2012. Kun på den måde kan Danmark bibeholde sin styrkeposition på området.

Lægemiddeludvikling er dyrt og tager lang tid, siger Martin Bonde i debatindlægget. Når en ny lægemiddelkandidat er klar til at blive testet i kliniske forsøg, er det derfor særlig vigtigt, at disse forsøg kan gennemføres så hurtigt og så effektivt som muligt. Dette gælder både små og store biotekvirksomheder, men særligt de mindre venture-financierede virksomheder er sædvanligvis under et stort tidspres for at levere resultater, som kan være med til at sikre den næste kapitalindsprøjtning fra investorerne. Og hvad angår smidige og hurtige godkendelsesprocedurer bør vi i Danmark være blandt de mest konkurrencedygtige. Et trægt godkendelsessystem og et højt udgiftsniveau er to af de barrierer, der tvinger specielt små virksomheder til at søge andre veje for hurtigt at kunne udvikle nye effektive lægemidler til gavn for blandt andre danskerne.

Se indlægget på Altinget/Sundhed:

If you can't find it here or have feedback to our website, please do not hesitate to contact dd@danskbiotek.dk or +45 5150 0560

Copyright 2012 Danskbiotek. All rights reserved.