På denne side bringer DANSK BIOTEK nyheder fra medlemmerne, som på denne måde får mulighed for at blive ekstra eksponeret.

Vi modtager derfor gerne pressemeddelelser og andre nyheder. Send dem til Dorte Dannemann, hjælp af denne formular.

30 Apr 2011

Som det første EU land når Danmark Barcelonamålet – et år før tid

Danmark skal investere mindst 3 procent af bruttonationalproduktet i forskning og udvikling i 2012, og som det første EU-land er Danmark gået fra ikke at opfylde målsætningen til et år før tid at opfylde målsætningen. I 2009 investerede Danmark 3,09 procent af bruttonationalproduktet i både privat og offentlig forskning og udvikling. Det er mere end i 2008, hvor Danmark investerede 2,80 procent af bruttonationalproduktet i forskning og udvikling. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. De faktiske investeringer i forskning og udvikling bpde i den private og i den offentlige sektor er steget signifikant trods den økonomiske krise.
I henhold til Forsknings- og Innovationsstyrelsens prognose for 2010 er erhvervslivets investeringer i forskning og udvikling i 2010 er steget i forhold til 2009.
Derudover er andelen af innovative virksomheder er steget for første gang siden 2004. 44 procent af alle virksomheder var innovative i perioden 2007-2009, hvilket er en stigning i forhold til den foregående periode, hvor 41 procent af virksomhederne var innovative. Det viser de nye tal fra Danmarks Statistik som bekræfter tendensen i EU-Kommissionens årlige European Innovation Scoreboard 2010. Her bliver Danmark nummer to og tilhører gruppen af førende innovative nationer i Europa. Det er en markant fremgang i forhold til 2009, hvor Danmark indtog en 5. plads.

Se statistikken via nedenstående link

If you can't find it here or have feedback to our website, please do not hesitate to contact dd@danskbiotek.dk or +45 5150 0560

Copyright 2011 Danskbiotek. All rights reserved.