DANISH BIO – DANSK BIOTEK organizes four major plenary meetings for our members throughout the year to increase our members' knowledge regarding specific biotech topics and to facilitate networking. The events usually take place in February, May, September and November.

We also organize approximately four "saloon" meetings annually. They are small, intimate, "meet the expert" meetings with typically 6-20 participants advocating more in-depth discussion and knowledge-sharing on specific themes.

26 Oct 2022

Biotekvirksomhed er årets vækstskaber på Sjælland

Copenhagen, 25th October 2022

Gubra i Hørsholm vinder EY Entrepreneur Of The Year 2022 i region Sjælland efter et år med 400 % vækst. De blev hyldet ved den regionale finale, der også bød på ’ølkasse’-pitch blandt finalisterne i startup-kategorien samt uddelingen af den første inspirationspris i regionen.

Gubra ved Jacob Jelsing og Niels Vrang blev kåret til Sjællands vinder af EY Entrepreneur Of The Year 2022, da regionens vækstskabere blev hyldet ved et event hos Mercedes i Roskilde.

Biotekvirksomheden Gubra laver kontraktforskning for nogle af verdens største biotek- og medicinalvirksomheder, men har også egne udviklingsprogrammer. Det er blandt andet virksomhedens udvikling siden opstarten i 2008 og enorme vækst, der har imponeret den regionale jury med den erfarne erhvervsmand Irfan Goandal i spidsen.

”De startede op uden investorer og har formået at få succes på relativt kort tid. Blandt deres kunder er nogle af de største spillere på markedet, og når man kigger på tallene, kan man se, at de vokser støt og vækster år for år. Sammenligner man 2021-regnskabet med året før, er der en vækst på hele 400 %. Og så har juryen også bemærket, at Gubra giver 10 % af overskuddet hvert år til klimaaktiviteter,” siger Peter Vejlgaard, Partner i EY og ansvarlig for region Sjælland i EY Entrepreneur Of The Year.

Han suppleres af Johnny Johnsen, områdedirektør hos Danske Bank, der er konkurrencens hovedsamarbejdspartner:

”Det er også værd at nævne, at virksomheden laver forskning i områder, der er særligt relevante, når man taler om den generelle folkesundhed. Nemlig fedme og sukkersyge. Og ud over deres egen forskning bruger de data intelligent via deres egen dataplatform, der sikrer høj traceability, og at vigtig data kan bruges på nye måder.”

Første inspirationspris uddelt
Som noget helt nyt for Sjællandskåringen blev Inspirationsprisen introduceret. Inspirationsprisen, der indtil nu kun har eksisteret i regionerne Fyn, Midtjylland og Syd- og Sønderjylland, bliver uddelt til en erhvervsleder af Jysk Fynske Mediers Erhverv+ i forbindelse med regionsfinalerne. Vinderen findes blandt læsernes indstillede kandidater.

Det blev Bente Nordbjerg Nielsen fra Dandiag, der i år kunne modtage Inspirationsprisen som den første nogensinde i region Sjælland.

Startups på ølkassen
Ved den regionale finale spillede regionens tre finalister i startup-kategorien, virksomhederne ISH, Measurelet og Go-Pen, også en særlig rolle. De skulle nemlig ’stå på ølkassen’ og komme med en pitch af deres forretning. Det imponerede Per Frandsen, der er forretningsudvikler i EY og ansvarlig for startup-kategorien ved EY Entrepreneur Of The Year:

”Mange af dem er ikke vant til at stille sig op og tale for en stor forsamling. Og så stiller de sig op og er hudløst ærlige og taler lige fra hjertet. Det kendetegner dem alle sammen, uanset hvor de kommer fra.”

Klar til jubilæums-landsfinale
Gubra var finalist i regionen sammen med følgende virksomheder:

  • COMBINEERING HOLDING A/S
  • BALTIC SHIPPING COMPANY A/S
  • TIER 1 ASSET A/S
  • TITAN CONTAINERS A/S

Med den regionale sejr er Gubra klar til landsfinalen i EY Entrepreneur Of The Year, som finder sted 24. november 2022. Her bliver en af de seks regionale vindere kåret som samlet vinder i Danmark. Landsfinalen er samtidig en fejring af 25-året for EY Entrepreneur Of The Year i Danmark.

—–

Kontakt

Peter Vejlgaard, Partner i EY, ansvarlig for region Sjælland i EY Entrepreneur Of The Year, tlf. 2040 8041, peter.vejlgaard@dk.ey.com

Jakob Wandel, Pressechef, EY, tlf. 2529 5537, jakob.wandel@dk.ey.com

    If you cannot find what you are looking for or if you have feedback to our website, please do not hesitate to contact ps@danskbiotek.dk or +45 7172 1114

    Copyright 2022 DANISH BIO – DANSK BIOTEK. All rights reserved.